Tefekkür

Marangoz Ahmet – Tenekeci Mehmet – Çaycı Emin

📌 Ağabeyler ile yaptığımız lahika mütalaamızda Ustadın mektuplar içerisinde bazı ağabeyleri meslekleri ile zikretmesinin hikmeti üzerine tefekkürümüzde şöyle bir mana oluştu.
📌 Eğitimine tâbi oldugumuz Kur ‘an’i iman eğitimi ve hizmeti zahiri ehl-i ilme, alimlere münhasır değil. Yani Üstad yıllarca ehl-i ilme ve alimlere mahsus olan bu caddeyi umuma açıyor ve manen diyor ki; içinde bulunduğunuz Kur’an ve iman hizmetinde bulunmak ve iman eğitimine tabi olmak için yegane şart “insan” olmaktır. İşinizin yoğunluğu ve mesleğinizin branş kayıtlarınız bu hizmette bulunmanıza mani teşkil etmez.
📌 iste lahika mektuplarında isimleri geçen marangoz Ahmet, tenekeci Mehmet, çaycı Emin gibi mümtaz şahsiyetler asrın imamının Kur’an’dan istihraç ettiği umuma açık iman eğitimi ve Kur’an hizmetini en iyi şekilde icra edip yolun doğruluğunu hayatları ile tasdik etmişler.
📌 Üstad hazretleri de bu zâtları meslekleri ile zikredip nefsimizin iman eğitimine ve Kur’an hizmetine dair ürettiği veya üreteceği “ben alim değilim, vaktim yok, medrese talebesi değilim vs ” gibi bahanelerin önünü kesiyor.