Zaruri İhtiyaçlardan Zaruri
📌 Yıl 1930’Iar. Süfyanizm manevi tahribatını azami derecede yaparken nur talebeleri de Kur’an’ın bu asırdaki manevi tamircisi hükmünde ki Risale-i Nur’ları büyük imkansızlılara rağmen büyük bir fedakarlıkla neşrediyorlar.
📌 O zamanda bir çoğu yoksul olan ağabeylerin iman hakikatlarını okuyarak sonra da yazı ile neşir konusunda azami gayretlerine mukabil Bediüzzaman hazretleri lahika mektuplarında hassaten Kastamonu Lahikasında dikkat çekip onları tebrik edip dua ediyor.
📌 Bu ağabeylerin eserleri okuyup neşretme gayretinin arkasında ki sırrı Üstad hazretleri bir cümle ile şöyle ifade etmiş hacat-l zaruriyeden ziyade bir hacat-ı zaruriyeyi, Risale-i Nur’un hakaikını görüyorlar. Kastamonu Lahikası – 121
📌 Enfüste iman hakikatları ile ciddi iştigalin ve afakta bu hakikatları aleme neşretme hizmetlerinde en önemli mihrak noktası “Kur’an’ın iman hakikatlarını zaruri ihtiyaçlardan da zaruri görmektir” Belki de ağabeylerin anladığı bu hakikati bizler anlamadığımız için bunca imkan içinde enfüs ve afakta hizmetimiz nakıs kalıyor.