En Büyük Dini Musibet

📌Bediüzzaman hazretleri Kur’an’ın imana dair ayetlerinden aldığı dersle çokça nazara verdiği bir hakikat musibetlere karşı sabır hakikatıdır.
📌Fakat istisnai olarak bir musibetten dergâh-ı ilahiyeye feryad etmek gerektiğini nazara verir ki oda dini musibettir.
📕Asıl musibet ve muzır musibet, dine gelen musibettir. Musibet-i diniyeden her vakit dergâh-ı İlahiyeye iltica edip feryad etmek gerektir. 📕
📌Dini musibet enfüs ve afakta farklı manalarda değerlendirilebilir. Afakta bid’alar, Türkçe ezan vs. enfüste namazsızlık, sürekli bir gaflet vs.
📌Fakat bütün bunların yanında en temelde bir dini musibeti İkinci ve Sekizinci söz mütaalamızda keşfettik. Oda ‘’eşya ve hadisatta rahmeti görememek’’. İkinci Söz’de bu manevi hastalık ‘’musibetli perde’’ olarak ifade edilir.
📌Kur’an’ın iman eğitiminden mahrum kalmış bir nazar 114 yerde kendini Rahman ve Rahim olarak tanıtan Rabbini doğru tanımamaktan ve eşya ve hadisatı ‘’benlik’’ penceresinden ve sürekli menfi haber yayan haberler vs gibi nursuz arzi bilgilerden değerlendirdiği için gördüğü ve göreceği yegane şey ‘’çirkinlik,abes,kaos’’ olacak.
📌Rabbimizle ilişkimizi eşya ve hadisat zemininde kurarak sağlayan kullar olarak böyle kirli bir nazar ve o nazarı körükleyen haberler ve bilgiler ile Rabbimizi Rahman ve Rahim olarak tanıyabilir miyiz?
📌Bu haber ve bilgiler ile abes yapan,zulmeden, kaotik düzen sahibi olarak vehmimizde oluşturduğumuz bir Rabbi sevebilir miyiz?
📌Sevmediğimiz bir Rabbe ibadet edebilir miyiz? Ettiğimiz ibadetlerde hassaten namazda kullandığımız ‘’Subhanallah, Elhamdülillah’’ tesbihlerinin anlamları ile itikadımız örtüşür mü yani aslında yalancılık etmiş olmazmıyız?
📌En büyük dini musibet her yeri ve her şeyi kuşatan rahmeti görememektir. Allah bu musibetli perdeyi kaldırsın ve bizi bu zulmetli perdeyi dokuyan netice veren nursuz arzi bilgilerden ve haberlerden kurtarsın..