Tefekkür

Köy Ehli ve Koca Karı

KÖY EHLİ VE KOCA KARI

📌Peygamber Efendimiz(s.a.v) Buyurudular ki;
AHİRZAMAN olduğu ve HEVA ve HEVESLER muhtelif olduğu zaman işte o zaman size Köy Ehlinin ve de Koca Karıların itikadını tavsiye ederim.
📌Ahirzaman hakaik-i imaniye noktasında tahribatın en fazla olduğu zaman dilimi. Batı’dan gelen fen ve felsefe, Doğudan gelen kominizm ile itikad kaleleri zirü zeber edildiği bir zaman dilimi. Efendimiz (asm) bu Hadis-i Şerif’lerinde iki noktayı tavsiye ediyor.
1- KÖY EHLİNİN İTİKADI
2- KOCA KARILARIN İTİKADI
📌KÖY EHLİNİN itikadında şöyle bir mana olabilir ki köy ehli zamanın tahribatından fıtri olarak muhafaza olduğundan ümmiliklerini yani fıtratlarını muhafaza edip her iki kanattan gelen tahribattan kendini muhafaza ederek itikatları sarsılmıyor.
KOCA KARILAN itikadında da Üstad Kastamonu Lahikasında
📕Âhirzamanda, ihtiyare kadınların samimî dinlerine ve kuvvetli itikadlarına tâbi’ olunuz.” Evet ihtiyare kadınlar fıtraten zaîfe ve hassase ve şefkatli olmalarından, herkesten ziyade dindeki teselli ve nura muhtaç olduğu gibi; herkesten ziyade fıtratlarında fedakârane şefkat cihetiyle, dinde bulduğu nihayetsiz şefkatperverane bir nur-u teselli ve iltifat-ı merhamet-i Rahman ve nokta-i istinad ve nokta-i istimdada ihtiyacı var. (Kastamonu Lâhikası/124)📕şeklinde ifade ederek dört noktada koca karılarda ki itikadının dört noktada temelini izah ediyor.
📌Bende dindeki bu dört temel noktayı yakalarsam sağlam bir itikadı elde etmiş olacağım.
1- Şefkatperverane bir nur-u teselli
2- İltifat-ı merhamet-i Rahman
3- Nokta-i istinad
4- Nokta-i istimdat.