Furkan Okumak
📌Kuran Kıraat edilen anlamına gelir ki Kur’anı kıraat etmekteki temel amaçlardan biri kainatta var olan tevhid ayetlerinin farkına varmaktır.
📌Kuran okuyup kainata ve varlığa gözünü açıp kainat içinde ki mahlukatın üzerindeki tevhid delillerinin farkına varan kişi kainatın bir elden yaratıldığının ve herşeye tasarruf eden BİR’inin olduğunu FARKINA varır.
📌Bu farkındalık ile KUR’AN okumaktan FURKAN okumaya geçer. Yani 6666 ortalama ayetlik Kur’anı Kerim vasıtası ile had ve hesaba gelmez mahlukattan oluşan kitab-ı kebir-i kainat üzerinden FURKAN-I HAKİM’İ okumaya başlar.
📌Kur’an okuduğu halde Kuran’ın kainat üzerinden ders verildiği Halık-ı Kainatın farkına varamayanlar, mahlukatın icra ettiği vazifelere ilan ders verdiği Rabbi tanımayanlar Kur’an tilavet etmiş olur ama Furkan okumuş olmazlar.
📌Furkan okumak kainat üzerinde yaratılan mahlukat ve o mahlukat üzerinde ki tasarrufatı Kur’an ayetlerinin şuuru ile kainat kitabından okumaktır.
📌Kur’an kainat kitabının hafızıdır. Ve Kur’an’ın kainat kitabından okuduğu kudret ayetlerinin tilaveti öyle lezzetlidir ki dünyanın en güzel sesli hafızından en iyi kıraat ehlinden böyle bir tilavet çıkmaz.
📌Kur’an bir hafızdır; kudret kalemiyle kainat sahifelerinde yazılan ayatı okuyor. Güya Kur’an, kainat kitabının kıraatıdır ve nizamatının tilavetidir ve Nakkaş-ı Ezelisinin şuunatını okuyor ve fiilerini yazıyor